Κάθε εμπόδιο για καλό

Κάθε εμπόδιο για καλό

AUDIO

Η ιδέα του CINEA (Συνασπισμού Ανεξάρτητων Εθνών για Οικονομική Πρόοδο) ξεκίνησε από εμάς, την ΔΕΚΑ. Το προώθησαν οι ομογενείς κυρίως στις ΗΠΑ αλλά επίσης στον Καναδά και στην Αυστραλία. Οι πληροφορίες που είχαμε ήταν πως υπήρχαν καλές πιθανότητες να γίνει γρήγορα. Όμως τα πράγματα είναι ρευστά. Κανένα απολύτως πρόβλημα. Εμείς στην ΔΕΚΑ δεν εγκαταλείπουμε την ιδέα του CINEA.

Έχουμε από σχέδιο Α μέχρι σχέδιο Ω. Όταν ένα σχέδιο δεν πραγματοποιείται, προχωράμε στο επόμενο. Πάμε από τα πιο ήπια προς τα πιο ακραία. Είτε έτσι είτε αλλιώς δεν θα τους περάσει. Θα περάσει αυτό που θέλει ο ελληνικός λαός. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν, τόσο το καλύτερο για την χώρα αλλά και για αυτούς. Οι μαϊμουδιές που κάνουν δεν θα τους βγάλουν πουθενά. Μόνο κακό τους κάνουν.

Έχουμε κατά πολύ περάσει το σχέδιο Α αλλά δεν πλησιάζουμε το σχέδιο Ω. Πληθαίνουν όμως οι φωνές που ζητούν να πάμε κατευθείαν στο σχέδιο Ω και να παραλείψουμε τα ενδιάμεσα για να τελειώνουμε μια και καλή. Το σχέδιο Ω δεν θα ανακοινωθεί ούτε θα υπάρξει προειδοποίηση. Μπορεί να εφαρμοστεί ανά πάσα στιγμή. Στο σχέδιο Ω, θα γίνει η Ελλάδα ροντέο. Όταν γίνει η Ελλάδα ροντέο, δεν θα είναι καθόλου καλά τα πράγματα για αυτούς, αν δεν έχουν προλάβει να φύγουν.

Οι Δημοκρατικοί ξεκίνησαν διαδικασία καθαίρεσης του Τραμπ. Η καταγγελία (impeachment) είναι το πρώτο στάδιο που αν προχωρήσει θα φθάσει στην καθαίρεση. Το πιθανότερο είναι να μην το καταφέρουν και μάλλον το ξέρουν. Προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να του προκαλέσουν πολιτική ζημιά εν όψει των εκλογών που θα γίνουν σε ένα χρόνο, στις 3 Νοεμβρίου του 2020.

Ακόμη και να καταφέρουν να καθαιρέσουν τον Τραμπ, θα τον αντικαταστήσει o Πενς που έχει παρεμφερείς απόψεις με του Τραμπ. Μπορεί τελικά να κερδίσει τις εκλογές απέναντι στον Μπάιντεν γιατί και αυτός θα έχει πολιτικό κόστος από την διαδικασία της καταγγελίας (impeachment). Eμπλέκεται ο γιος του και έτσι ξεκίνησε αυτή η ιστορία. Τρεις προηγούνται στην κούρσα των Δημοκρατικών, ο Μπάιντεν, η Γουόρεν και ο Σάντερς. Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις φέρνουν πρώτο τον Μπάιντεν.

Δεν ξέρουμε ποια είναι η στάση των Δημοκρατικών ως προς το θέμα του CINEA. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο Ομπάμα και η Κλίντον ήταν ένθερμοι υποστηρικτές της ΕΕ. O Μπάιντεν που είναι αυτή τη στιγμή ο επικρατέστερος των Δημοκρατικών ήταν αντιπρόεδρος του Ομπάμα. Μπορεί βέβαια η στάση τους να έχει αλλάξει με την προοπτική του CINEA. Αυτό όμως δεν το ξέρουμε. Σαφέστατα η περίπτωση δημιουργίας του CINEA είναι πιο συμφέρουσα για τις ΗΠΑ, από την ύπαρξη μόνο της ΕΕ. 

Από την άλλη στην Βρετανία προσπαθούν να βρουν σκάνδαλα στο παρελθόν του Μπόρις Τζόνσον. Δεν το κάνουν γιατί έχουν προσωπικά μαζί του αλλά για να εμποδίσουν το Brexit. Και τον Τζόνσον να βγάλουν από την μέση, δεν θα είναι εύκολο να ανατρέψουν την απόφαση του λαού στο δημοψήφισμα. Ακόμη και να μην βγει η Βρετανία από την ΕΕ, ο CINEA μπορεί να προχωρήσει και χωρίς αυτήν.

Όλα αυτά δημιουργούν αναμφίβολα μια ρευστή κατάσταση που δεν ξέρουμε που θα καταλήξει. Με τον Τραμπ και τον Μπόρις Τζόνσον υπήρχε πιθανότητα να προχωρήσει ο CINEA άμεσα. Μπορεί όμως να προχωρήσει και με άλλους στην θέση τους. Στις ΗΠΑ πχ μπορεί να το προχωρήσουν ο Πενς ή ακόμη και ο Μπάιντεν αν αναθεωρήσουν οι Δημοκρατικοί την στάση τους προς την ΕΕ.

Ας υποθέσουμε ότι διαμορφώνονται έτσι οι συνθήκες που ο CINEA δεν προχωράει με πρωτοβουλία των ΗΠΑ ή της Βρετανίας. Ίσως και να είναι καλύτερα έτσι για την ΔΕΚΑ. Εμείς εξετάζουμε το καλό της χώρας. Το καλό της χώρας είναι να προχωρήσει άμεσα το νέο οικονομικό μπλοκ. Για να γίνει αυτό πρέπει την πρωτοβουλία να την αναλάβουν μεγάλες δυνάμεις όπως ΗΠΑ ή Βρετανία. Θα μπορούσε να την αναλάβει και η ελληνική κυβέρνηση αλλά είναι όπως έχουμε εξηγήσει όλοι ευρώδουλοι.

Το καλό το δικό μας ως ΔΕΚΑ είναι να μην προχωρήσει άμεσα. Η δημιουργία του CINEA θα γίνει η βασικότερη προεκλογική μας υπόσχεση. Θα το βάλουμε πρώτο προεκλογικό σύνθημα και ευελπιστούμε ότι μπορεί να έχουμε ακόμη και αυτοδυναμία. Αυτό είναι που θέλει ο ελληνικός λαός, συμμετοχή σε ένα οικονομικό μπλοκ με διατήρηση της ανεξαρτησίας και ελευθερία να λύνουμε μόνοι μας τα προβλήματα μας. Αν οι Έλληνες καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι για την χώρα, θα μας δώσουν την αυτοδυναμία. Μέσα από τον CINEA θα κάνουμε την Ελλάδα μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου.

Όταν έρθουμε στην κυβέρνηση, θα βρούμε κάποιες ενδιαφερόμενες χώρες και θα εγκαταστήσουμε τον CINEA στην Αθήνα. Θα εξασφαλίσουμε την έδρα γιατί από εδώ θα ξεκινήσει. Θα ενδιαφερθούν σίγουρα και πολλές χώρες μέλη της ΕΕ που επιθυμούν περισσότερη ανεξαρτησία. Μην ξεχνάμε ότι η ΕΕ ξεκίνησε από τρεις μικρές χώρες, το Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο. Θα ξεκινήσουμε προεργασία άμεσα. Θα δημιουργήσουμε δίκτυο από κόμματα και οργανώσεις στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο που τους αρέσει η ιδέα.  

Βέβαια το εγχείρημα θα προχωρήσει πολύ πιο αργά από ότι αν την πρωτοβουλία την είχαν ΗΠΑ ή Βρετανία. Μπορεί να πάρει πολλά χρόνια ή και δεκαετίες μέχρι να γίνει ένα οικονομικό μπλοκ ισοδύναμο με ΗΠΑ, Κίνα και ΕΕ. Το θέμα είναι ότι θα γίνει και αυτό μετράει. Τα οφέλη θα έρχονται σιγά σιγά αντί να έρθουν γρήγορα. 

Αν μας δώσει ο ελληνικός λαός την δυνατότητα, θα το κάνουμε. Για να το κάνουμε πρέπει να είμαστε κατ’ ελάχιστον σε μια συγκυβέρνηση. Το ιδανικό θα ήταν να έχουμε αυτοδυναμία. Με την προεκλογική υπόσχεση για την δημιουργία του CINEA μπορεί να έχουμε ακόμη και αυτοδυναμία. Με αυτή την συλλογιστική, εμάς την ΔΕΚΑ μας συμφέρει να μην γίνει άμεσα. Κάθε εμπόδιο για καλό.

error: Content is protected !!